Zadržaný Kamerunčan sa pokúsil neoprávnene prekročiť štátnu hranicu

18.06.2012 Trebišov

Čierna nad Tisou 18. júna (TASR) - Príslušníci hraničnej polície zadržali v nedeľu 17. júna na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Čierna nad Tisou - Čop štátneho príslušníka Kamerunu. S falošnými dokladmi sa pokúsil o neoprávnené prekročenie štátnej hranice z Ukrajiny na Slovensko.
Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická, spomínaný muž pricestoval na hraničný priechod medzinárodným osobným vlakom v smere z Ukrajiny na Slovensko v nedeľu o 4.21 h.
"K hraničnej kontrole, ktorú vykonávali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Čierna nad Tisou, predložil cestovný doklad a povolenie na pobyt vo Francúzsku. Dôkladnou kontrolou sa zistili neoprávnené zásahy v cestovnom doklade, rovnako bolo zistené, že predložené povolenie na pobyt je falošné," vysvetlila Kopernická.
Vzhľadom na to, že cudzinec prejavil úmysel požiadať o azyl na území Slovenska, došlo k jeho prevozu do Záchytného tábora v Humennom za účelom realizácie azylového konania.
 

Vyberte región